Architect zoeken

Hulp nodig bij de zoektocht naar een architect?

Het inschakelen van een architect is niet iets wat ieder jaar terug komt. Oftewel de kans dat er een bekende architect tussen de contactpersonen staat, is vrij klein. Er zal dan vaak moeten worden gezocht op het internet. Hiervoor is het mogelijk om rond te kijken op diverse sites van architecten uit de regio. Vaak staan er voorbeelden van het werk op de site en kan men een beeld krijgen of dit past bij uw smaak.

Helaas is het vaak al een stuk lastiger om een indicatie te krijgen van de kosten die komen kijken bij het werk waarvoor de architect ingeschakeld gaat worden. Het is niet zo dat de architecten niet transparant zijn, alleen hebben ze simpelweg meer informatie nodig om een idee te krijgen over de kosten die hierbij horen.

Zet de wensen op papier

Het is slim om al enigszins iets op papier te hebben staan. Al is het een grove schets of een lijst met wensen waar naar op zoek is. Vanuit hier kan er verder worden nagedacht en of iets realistisch is om uit te laten voeren. Denk hierbij aan de afmetingen en de wensen die bij de nieuwbouw of verbouwing komen kijken. Hoe specifieker alles op papier staat, des te makkelijker het natuurlijk is om hier een prijs aan te koppelen.

Heeft u een idee en misschien voorbeelden verzameld die alles verduidelijkt, dan kan er concreet gezocht worden naar een architect. Zo kan er een vergelijking worden aangevraagd, dit is geheel gratis en hieruit kunnen adviezen en kostenindicaties ontstaan.

Meer dan 100 architecten in ons netwerk

Om landelijk werkzaam te kunnen zijn, hebben wij een netwerk opgezet om u van dienst te zijn. Zo heeft u voor iedere aanvraag een lijst met erkende Architecten. Het is goed om een vergelijking te kunnen maken van onze geselecteerde architecten.

Architecten Register

Op zoek naar een specifieke architect die is aangesloten bij Architecten Register, bezoek de specifieke website: www.architectenregister.nl. Het is hierbij wel lastiger om een vergelijking te kunnen maken, maar een goed startpunt om in contact te komen en mogelijk advies in te winnen over de mogelijkheden!

BNA

Een andere organisatie waar 70% van de architecten bij aangesloten zijn is de BNA. Het voordeel van een BNA-architect is dat deze minimaal 2 jaar ervaring dient te hebben in de praktijk en moeten beschikken over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Via www.bna.nl kunt u de zoektocht naar een BNA-architect voortzetten. Dat een architect aangesloten is bij deze bond is geen garantie, of als een architect hier niet is aangesloten is, betekend niet dat de architect niet deugd. Het is alleen handig om het mee te nemen in overwegingen, zo heeft u enkele zekerheden.