Architect nieuwbouw

Het inschakelen van een architect voor nieuwbouw

Architect voor nieuwbouw

Van plan om een nieuwbouw woning te laten bouwen, dan komen hier een aantal professionals aan de pas, waarvan een architect er 1 gaat zijn. Een architect draagt zorg voor het ontwerp van de woning. Denk hierbij aan de indelingen, maar ook om de bouwtechnische eisen die aan een woning gesteld dienen te worden. Naast een mooi huis, is het minstens net zo belangrijk om veilig te kunnen wonen, vandaar dat alles doorberekend zal worden. Beginnend bij de fundering tot in de kleinste details en de afwerking kan gekozen worden.

Een architect voor de nieuwbouw is dan ook vaak 1 van de eerste personen waar men mee in contact komt. Zo kunnen de wensen op papier zetten en zal er direct worden aangegeven wat er realistisch is. Zo moet alles natuurlijk wel uitvoerbaar zijn en zitten hier regels aan vast om de stevigheid te garanderen.

Is een architect nodig?

Niet in alle gevallen is een architect nodig. Zo zullen er ook bouwbedrijven zijn die standaard woningen in een pakket hebben zitten, zo kan er in een soort catalogus gekeken worden naar een nieuwbouwwoning. Dit zijn natuurlijk standaard uitvoeringen, het grote voordeel is dat er al direct meer bekend is over de kosten die hiermee gemoeid gaan zijn + de kosten voor een architect zullen komen te vervallen.

Wanneer er een woning op maat gemaakt dient te worden, dan is hier wel degelijk een architect voor nodig. Een architect gespecialiseerd in nieuwbouw kan helpen met het maken van schetsen, vergunningen en uiteindelijk het definitieve ontwerp.

Onthoudt dat een architect ook veel kan begeleiden bij nieuwbouw. Bekijk alle werkzaamheden waarbij een architect kan ondersteunen. Zeker op het moment dat er zelf geen tijd of kennis is omtrent een nieuwbouw woning, kan een architect hier garant voor staan.

Inzicht in de kosten

Waar in het verleden de kosten gemiddeld rond de 10% van de bouwsom vertegenwoordigde, zijn deze kosten nu een stuk inzichtelijker geworden. Hierdoor willen wij een stuk helpen om inzicht te krijgen in deze kosten. Op basis hiervan kunnen er namelijk eerder keuzes gemaakt worden, want ook bij een nieuwbouwhuis is er budget waar vooraf mee gerekend dient te worden.

In de volgende alinea zullen we een aantal tarieven vermelden. De tarieven die wij op de site noemen zijn gemiddeldes en daarom kunnen daar geen rechten aan worden verleend. Om een concrete indicatie van de architect kosten te krijgen, raden wij aan om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Een architect nieuwbouw kosten

Van bouwkavel tot droomhuis

Op het moment dat u een bouwkavel op het oog heeft, zal er ook al verder nagedacht zijn over de gehele woning. Belangrijk hierbij zijn dus de totale kosten om deze droom te verwezenlijken. Een aantal kosten zijn vooraf makkelijk in kaart te brengen. De kosten om het kavel te kopen kan makkelijk worden opgezocht, alleen het daadwerkelijk bouwen van de woning kost meer tijd en heeft onzekere factoren.

Door vooraf goed na te denken over de diverse opties en hier een goed plan bij te schrijven, zal veel kunnen helpen. Om een totaalplaatje van de kosten te krijgen die een architect rekent, kunt u het beste een vergelijking aanvragen. Op deze manier komt u ook met meerdere architecten in gesprek en hieruit kunnen ideeen en indicaties voortvloeien!